Сухота в очите – най-честият проблем със зрението през зимата

Неприятната сухота в очите е сред най-често срещаните проблеми със зрението през зимата. Състоянието често хронифицира и се означава като синдром на сухото око.
Засяга еднакво често и мъже, и жени, независимо от тяхната професия и степента, с която натоварват зрението си. Причината е в това, че сухотата в очите се провокира основно от фактори на околната среда, които действат най-силно и продължително именно през зимата.

Сухота в очите – причини, действащи най-силно през зимата

Сред най-силните провокиращи фактори за сухота в очите са особеностите на времето през зимата, включително навън и вкъщи:

  • вятър и студ навън
  • сух и горещ въздух вкъщи

Определени групи хора са предразположени към хронична сухота в очите. Сред тях попадат стоящите продължително време пред екрана на компютъра и жените в менопауза.

Сухота в очите – характерни симптоми

Най-характерните симптоми при сухота в очите са:

  • сълзене – независимо, че състоянието се означава като сухота в очите, сълзенето е един от най-честите симптоми. То е резултат от постоянното дразнене на окото. При прекомерно сълзене обаче слъзната течност не е достатъчно вискозна и не овлажнява повърхността на окото достатъчно дълго
  • парене
  • сърбеж
  • зачервяване
  • усещане за чуждо тяло в окото

Превенция и овладяване на синдрома на сухото око

Синдромът на сухото око влошава зрението, но сам по себе си не може да го увреди трайно. Опасността е по-сериозна при хронична сухота в очите. Продължителното дразнене и разчесване повишава риска от възпалително заболяване на очите. Затова успешната превенция и справянето със сухотата в очите са важни и за елиминиране на риска от усложнения.

Програма Очно здраве (Ocomed) предлага ефективно природно решение за профилактика и овладяване на това зрително нарушение. Решението се крие в комбинираният прием на Околут Комби/Ocolut® Combi и ТриOмега 1000+/TriOmega® 1000+. Двата продукта действат синергично за нормализиране секрецията на слъзна течност, подобряване и поддържане на зрението. Няма ограничения в приема им, а ефектът е траен и доказан.

сини очи

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари