лек за уморени очи

Лек за уморени очи – открийте точния за вас

Лек за уморени очи! И то не само един, а няколко! Всеки, който прекарва много време пред компютъра е запознат с проблема – с времето очите започват да се чувстват уморени, зачервени и парещи. Продължителното гледане на екрана натоварва очите ни по два основни начина. Първо, разстоянието на гледане остава постоянно, което води до статично напрежение на очните мускули. Второ, очите трябва постоянно да се адаптират към различни нива на яркост. Освен това, при работа с монитори, почти не движим очите си и ги оставяме отворени за по-дълги периоди от нормалното между миганията, което може да доведе до сухота и дори леко възпаление.

И така, можем да използваме ефективни средства, които вероятно вече имаме в кухненския шкаф като лек за уморени очи. Ето десет домашни трика, които могат да помогнат за облекчаване на уморените очи.

Лек за уморени очи – нашите предложения

Подбрахме най-добрите лекове за очи, които може да направите у дома – лесно и бързо. А, ето ги и тях:

  • Компреси с чай от Очанка – компресите за очи с чай от Очанка, който се предлага в аптеките, са чудесно средство срещу уморени очи. Залейте чаена лъжичка от билката очанка с чаша вряща вода. Оставете чая да се накисне 8 минути, след което накиснете памучен тампон в него и го поставете върху затворените си очи за 10 минути.
  • Храни, богати на витамин А – храните с високо съдържание на витамин А и бета-каротин подпомагат производството на зрителния пигмент родопсин. Такива храни са сурови моркови, спанак, боровинки и пресен ананас.
  • Хидратация – пийте достатъчно вода, неподсладен билков чай или плодов сок. Препоръчително е да се приемат между един и половина до два литра на ден. Така можете да предотвратите сухотата и паренето на очите отвътре.
  • Рибено масло на капсули – рибеното масло на капсули подобрява и увеличава образуването на сълзи, което може да помогне при сухота на очите.
  • Почивка за очите – правете редовни почивки от екрана, като следвате правилото: на всеки 20 минути, гледайте нещо на около 6 метра разстояние за 20 секунди. Това помага за намаляване на напрежението в очите.
  • Топли компреси – топлите компреси могат да помогнат за облекчаване на напрежението в очните мускули. Просто накиснете чиста кърпа в топла вода, изцедете я и я поставете върху затворените си очи за няколко минути.
  • Мигайте често – когато сме пред екрана, забравяме да мигаме често. Съзнателното мигване помага за овлажняване на очите и предотвратява сухотата.

И още няколко лека за уморени очи

На последно място, но не и по важност ви разкриваме още 3 от нашите любими лека за очи. Ето ги и тях!

  • Масаж на очите – нежният масаж на очите и зоната около тях може да стимулира кръвообращението и да намали напрежението. Използвайте върха на пръстите си, за да масажирате леко затворените си очи с кръгови движения. Много любим наш лек за очи!
  • Регулиране на яркостта на екрана – регулирайте яркостта на екрана на компютъра или устройството, за да намалите напрежението върху очите. Екранът трябва да е със същата яркост като околното осветление.
  • Слънцезащитни очила – когато сте на открито, носете слънцезащитни очила, които блокират UV лъчите. Това предпазва очите ви от вредното въздействие на слънцето и намалява напрежението.

Следвайки тези лесни и ефективни домашни съвети, можете значително да намалите напрежението и умората на очите си, като същевременно подобрите тяхното здраве и комфорт. Независимо дали сте в офиса, вкъщи или на път, тези прости мерки могат да ви помогнат да поддържате очите си свежи и отпочинали.

Изберете най-добрия лек за уморени очи

Офталмолозите от програма Очно здраве препоръчват Околут Комби / Ocolut® Combi за най-добра защита на зрението. С този продукт можете да облекчите умората на очите.

Той съдържа лутеин, зеаксантин, астаксантин и проантоцианидин – мощни очни пигменти и антиоксиданти, известни като „храна за очите“. Тези съставки осигуряват пълна съдова и пигментна защита на очите, забавят стареенето им и подобряват кръвоснабдяването на зрителния анализатор. Продуктът е безвреден и подходящ за продължителна употреба. Препоръчителната доза е 1 капсула дневно, след хранене.

Можете да го намерите в аптеките или да го поръчате онлайн от сайта на електронен магазин MoMo – www.momo.bg.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Най-стари
Най-нови Най-оценени
Вградени отзиви
Вижте всички коментари