дискомфорт в очите

Дискомфорт в очите – зачервяване, сърбеж и още нещо

Почти всеки човек е изпитвал дискомфорт в очите. Още с отварянето им сутринта за тях започват изпитанията. Не само визуалните впечатления от околната среда трябва да бъдат преработени. Дългите периоди на работа пред компютъра, изгорелите газове от автомобилите, сухия въздух в помещенията и безсънните нощи още повече утежняват работата им. И не е изненадващо, че в един момент възниква дискомфорт в очите – под формата на парене, сърбеж или пък зачервяване. Такъв тип проблеми с очите понякога са изключително досадни, но в други случаи могат да бъдат признаци за различни очни заболявания.

Дискомфорт в очите – какви проблеми могат да се появят?

Проблемите с очите не са причинени само от това, което изброихме по-горе. Немалко сериозни заболявания или наранявания също могат да предизвикат дискомфорт в очите, например – различните възпаления.

  • Зачервени очи – при тях, бялата част на окото започва да се „оцветява“ в червено. Повечето пъти това се получава от преумора, но понякога те могат да са признак и на конюнктивит.
  • Подути очи – ако забележите нещо подобно, то може да е предизвикано от различни фактори, тъй като кожата около очите е доста тънка, течности е възможно да се натрупат там. Твърде малкото сън или нездравословното хранене могат да причинят подпухналост в областта на очите. Други проблеми, обаче, като конюнктивит или ечемик – също са възможни.
  • Уморени очи – стресът, липсата на сън или дългите периоди пред екрана на компютъра могат да причинят умора в очите. Резултатът обикновено е сенки или кръгове под очите. Освен тези безобидни ефекти от умората, такъв тип очи могат да бъдат индикация за недостиг на витамини или желязо. Ако тъмните кръгове под очите се задържат повече време, съветваме ви да посетите лекар.
  • Сълзящи очи по този начин зрителният ви орган се защитава, обновявайки се. Въпреки това, ако производството на слъзна течност е нарушено, то може би имате проблем като чуждо тяло в зрителния орган, прекалено сух въздух или течение. Може да ви звучи странно, но в комбинация със симптом – сълзене, може да се появи и сухота в очите.
  • Парещи очи – те често са в резултат от прекалено напрежение, т.е. твърде дълго стоене пред екрана или пътуване с кола, където е необходимо концентрирано зрение. Други причини могат да бъдат алергии към контактни лещи или възпаление на роговицата. Проблемът често е придружен и от сърбеж, както и усещане за чуждо тяло. Подобно усещане може да бъде облекчено най-често с почивка.
  • Сърбящи очи – появата им най-често е в резултат на алергия, например към полени. Окото се опитва да „отмие“ отключващия фактор, обикновено с помощта на сълзите. Сърбежът на очите, предизвикан от алергия, често се появява с други симптоми като кихане и задух. Конюнктивитът също може да предизвика подобни симптоми.

Как да се предпазите от дискомфорт в очите?

Най-доброто, което може да направите превантивно за вашите очи е да се храните пълноценно, да не ги преуморявате и да им давате редовни почивки. А, за да избегнете максимално вероятността от попадане на чуждо тяло в тях – просто носете защитни очила, ако работата ви го изисква, а в останалите случаи – слънчеви.

Без дискомфорт в очите с природен продукт

Както всеки друго орган, човешкото око също се нуждае от специална грижа, а офталмолозите от програма Очно здраве препоръчват прием на Околут Комби / Ocolut® Combi за надеждна и навременна профилактика на зрението. Продуктът осигурява цялостна грижа за здравето на очите, благодарение на своята ненадмината комбинация от висококачествени съставки в оптимални количества – лутеин, проантоцианидин, зеаксантин и астаксантин. Ако не знаете, това са най-силните протектори за човешкото око, които осигуряват пълна пигментна и съдова защита. Без странични ефекти и подходящ за продължителна употреба – само по 1 капсула дневно. Забравете за дискомфорта в очите!

Може да го откриете в аптечната мрежа в цялата страна, както и в сайта на онлайн магазин MoMo – www.momo.bg.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари