очила за компютър

Очила за компютър – с мисъл към зрителния ни орган

Очила за компютър – помощното средство за всички вас, било то на работното място или у дома. Всички хора, които вече носят лещи или очила, както и тези, които прекарват много време пред екрана всеки ден, трябва да обмислят закупуването на такъв вид очила. А, причината за това е, че трябва да запазите един от своите най-важни органи, очите.

Кога трябва да сложим очила за компютър?

Очилата за компютър се препоръчват за всеки, които има проблеми с ясното виждане на екрана или клавиатурата. Това също могат да бъдат и хора, които все още не носят очила или лещи. А, следните оплаквания са индикация, че очите ви се натоварват по време на ежедневна работа с компютър повече от нормално, и че имате нужда от такъв тип очила – главоболие, сухота или зачервяване на очите, замъглено зрение, бърза умора, чувствителност към светлина, както и напрежение, причинено също от нездравословната поза на стоене.

Всички тези проблеми водят до това, че очите ви и вие самите бързо се уморявате, концентрацията ви намалява и процентът на грешки по време на работа се увеличава.

Как действат очилата за компютър?

За разлика от останалите видове очила, очилата за компютър са прецизно адаптирани към разстоянието на работа от компютъра, което е от късо до средно. За тези разстояния до окото, на които се намира мониторът и клавиатурата, лещите на компютърните очила имат изключително голяма централна зрителна зона. Долната част на очилата за компютър е насочена на отстояние от бюрото и клавиатурата, а горната им част – към далечното виждане. Това дава възможност да виждате ясно по всяко време, въпреки постоянното преместване на погледа между монитора, клавиатурата, документите и колегите.

Освен пред компютъра, мога ли да нося очилата другаде?

Очилата за компютър може да използвате не само при работа с подобно техническо средство. Те са страхотен помощник също за други професионални или лични дейности с по-къси, променящи се разстояния, защото облекчават напрежението върху очите ви. Очилата за компютър могат да са полезни при множество, дори на пръв поглед елементарни задачи като окачване на картини или смяна на лампи, както и шиене. Но пък не са подходящи за шофиране или колоездене.

Допълнителни съвети за подобряване на вашето състояние на работното място

В допълнение към използване на очила за компютър, съветваме ви, да подготвите работното си място удобно, за да може да се чувствате добре там. В идеалния случай, бюрото и столът трябва да могат да се регулират според вашите нужди до най-удобната и здравословната за вас стояща позиция. Мишката и клавиатурата адаптирайте ергономично, без да се налага да свивате ръцете си по време на работа особено.

За да се чувствате още по-добре, променяйте позицията си по време на работа и правете регулярни почивки. Някой по-малки прекъсвания и кратки разходки из офиса се оказват по-ефективни, отколкото по-големите паузи. Погледнете през прозореца – това ще помогне на очите ви да се отпуснат. А, защо не и да затворите очи за няколко секунди?!

Проветрявайте помещението, в което се намирате редовно, защото свежият въздух предотвратява умората. Също така, може да направите лек масаж на очите си с кръгообразни движения и много лек натиск, а след това се върнете към обичайните си задължения.

Осигурете пълна защита за вашите очи

Естествено, както всеки друг орган от човешкия организъм, очите също се нуждаят от специална грижа, която може да им осигурите с приема на Околут Комби / Ocolut® Combi. Офталмолозите от програма Очно здраве препоръчват точно него, защото той осигурява пълна грижа за здравето на очите, благодарение на своята ненадмината комбинация от висококачествени натурални съставки в най-добри количества – зеаксантин, проантоцианидин, астаксантин и лутеин. По този начин вие ще осигурете пълна съдова и пигментна защита за очите си. Без странични ефекти и подходящ за продължителна употреба. Също, удобният му прием го прави още по-предпочитан, по 1 капсула дневно!

Може да го откриете в аптечната мрежа, в цялата страна, както и онлайн в сайта на електронен магазин MoMo – www.momo.bg.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари