очи

Здрави очи през лятото – ето как!

Освен за кожата и косата лятото е тежък сезон и за нашите очи. Редица външни фактори като ултравиолетовите лъчи, сухият въздух, хлорът в басейните и морската сол значително повишават риска от поява на очни проблеми и заболявания. За щастие с предприемането на адекватни мерки, успешно можем да ги избегнем и да им попречим да помрачат дългоочакваната отпуска.

Съвети за предпазване на очите през летните месеци

Носене на слънчеви очила

Осигуряването на ефективна фотозащита е от първостепенно значение за предпазване на очите от вредната слънчева радиация през лятото. Ето защо незабавно трябва да се снабдим със слънчеви очила. Това обаче далеч не означава, че трябва да си ги набавим от първата изпречила се на пътя ни сергия. Офталмолозите напомнят, че предлаганите там модели нямат UV-филтър и ни излагат на опасност от тежки проблеми с очите. Поради това апелът им е да ги закупим от оптика или специализиран магазин, където с помощта на специалист можем да се спрем на очила, които ще осигурят безкомпромисна защита срещу лятното слънце.

Използване на плувни очила

Не само слънцето, но и водата крие рискове за очите през летните месеци. За да се предпазим от конюнктивит, причинен най-често от хлора в басейните, и от вирусни и бактериални очни инфекции, предизвикани от морската вода, е необходимо да носим плувни очила. При избора им трябва да подходим внимателно. От изключителна важност е плътно да прилепват към лицето, да осигуряват UV-защита и да са с поляризирани стъкла.

Поддържане на оптимална температура у дома

Климатиците, които ни спасяват от летните жеги, силно изсушават въздуха и са сериозна предпоставка за поява на сухота в очите. Силно застрашени от този очен проблем са хората, които носят контактни лещи. Именно за тях важи с най-голяма сила предупреждението да не се излагат на директната въздушна струя и да поддържат температура на въздуха между 21 и 26 ºC. Освен това могат да предотвратят дискомфорта, като използват овлажняващи капки за очи.

Подхранване на очите

Правилно подбраната диета е сред ключовите фактори за здрави очи през лятото. За постигане на добро очно здраве на лятната трапеза задължително трябва да присъстват източници на незаменимите очни пигменти (плодове и зеленчуци, обагрени в ярки цветове), антиоксиданти (цитруси, броколи, домати и омега-3 мастни киселини (тлъста риба).

За набавяне на оптималната доза от посочените вещества ние от екипа на програма Очно здраве (Ocomed) приканване да се заложи на изпитаната комбинация от Околут Комби/Ocolut® Combi и ТриОмега 1000+/ TriOmega® 1000+.

В мощния офталмопротектор Околут Комби си взаимодействат четирите най-мощни протектори на зрението – пигментите лутеин и зеаксантин, и антитоксините астаксантин и проантоцианидин. Те осигуряват всеобхватна грижа за очите и зрението, като предпазват съдовете на ретината, подобряват функцията на фоторецепторните клетки и подобряват кръвоснабдяването в зоната на зрителния анализатор. Благодарение на комплексното си действие те превръщат Околут Комби в идеалното средство за предпазване от проблеми с очите.

ТриОмега 1000+ мощно допълва действието на Околут Комби, като се бори ефективно със сухотата в очите. Високото количество биологично активна форма на омега 3-мастни киселини, обогатена с витамин Е в състава му бързо премахват паренето, усещането за чуждо тяло в окото и фотофобията.
Както Околут Комби, така и ТриОмега 1000+ са напълно безвредни и нямат противопоказания дори при дълговременно използване.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари