Глаукома

Глаукома – сериозно очно заболяване с тежки последици!

Глаукома е коварно заболяване на очите. Развива се бавно и не причинява оплаквания, докато не се стигне до по-напреднал стадий, когато зрението е увредено. Нека научим повече за нея и за методите за лечение и профилактика!

Същност на глаукома

Глаукома представлява хронична прогресираща оптиконевропатия, водеща до характерни структурни изменения в диска на зрителния нерв и неврофибрилерния слой на ретината. Впоследствие се развиват и типичните промени в зрителните функции – отпадания в зрителното поле. В терминалния стадий на заболяването се достига до необратима загуба на зрение.

В световен мащаб глаукома е сред водещите причини за слепота. Най-засегната е възрастовата група над 50 години.

Видове глаукома

Първична откритоъгълна глаукома

Това е най-честата форма на глаукома. Обикновено от нея страдат хората над 50 години. Като основни причини за появата ѝ специалистите посочват повишено вътреочно налягане и проблеми с кръвоснабдяването. Симптомите, с които се проявява са прогресираща атрофия и промяна на зрителния нерв и зрителното поле. При увреждане на очните клетки се наблюдават слепи петна в зрителното поле.

Закритоъгълна глаукома

По правило тази форма на глаукома се среща сред хората с по-малка по размери предна очна камера и такива, при които ъгълът между ириса и роговицата е по-малък от 45 градуса. В резултат се затруднява оттичането на вътреочната течност, увеличава се налягането, а зрителният нерв се уврежда. При този вид глаукома се наблюдава силно увеличено вътреочно налягане, болки в главата и очите, влошено зрение, повръщане или гадене.

Терапевтично лечение на глаукома

Предвид характера на заболяването, тежестта и необратимостта на патологичните изменения, от изключително значение е ранното диагностициране и своевременното и адекватно лечение.

Всеобщо възприета е следната последователност в терапевтичното поведение: медикаментозно лечение – лазерна терапия – хирургично лечение.

Използването на лазерните технологии е силно застъпено в производството, науката и не на последно място, в медицинската практика. Глаукома е сред очните заболявания, в чиято диагностика и лечение лазерната технология има огромно значение.

Лечение и профилактика на глаукома с изпитано природно средство

Висококвалифицираните специалисти от програма Очно здраве (Ocomed) препоръчват употребата на природният продукт Околут Комби/Ocolut® Combi срещу глаукома. Той се използва успешно както за превенция, така и за забавяне прогресията на коварното очно заболяване. Тайната на действието му се крие в рационалната комбинация от очни пигменти и антиоксиданти в състава му. Това е първият 100% натурален продукт у нас, който осигурява цялостна грижа за очите и зрението. Всяка капсула на това природно чудо съчетава силата на пигментите за очи лутеин и зеаксантин и мощните антиоксиданти астаксантин и проантоцианидин. Съставките взаимно допълват и усилват ефекта си. Комбинирани са така че да осигуряват пълна пигментна и съдова защита за очите.

Двата очни пигмента лутеин и зеаксантин действат като щит за ретината и макулата (централната зона на ретината). Предпазват тези деликатни части на окото от действието на свободните радикали и неутрализират вредните ултравиолетови лъчи.

Мощният антиоксидант астаксантин обезврежда свободните радикали, които оказват негативното въздействие върху докозахексаенова киселина в ретината. Тази наситена киселина е изключително важна за доброто зрение.

Проантоцианидинът – другият антиоксидант в Околут Комби, е със силно изразен съдово-протективен ефект

Укрепва очните съдове, като заздравява колагена и еластина в тях и подобрява микроциркулацията на кръвта в зоната на ретината.

Научно доказано е, че комплексното действие на съставките на Околут Комби допринася за предпазване и възстановяване съдовете на ретината, подобряване остротата на зрението и забавяне стареенето на очите. Ползите от приема на продукта обаче не се изчерпват дотук! Установено е, че възстановява плътността на макулния пигмент, благоприятства кръвотока в зоната на зрителния анализатор и намалява пропускливостта на капилярите и перивенозната тъкан.

Околут Комби е произведен според правилата за добра производствена практика. Предлага се под формата на иновативни растителни капсули (VGcaps), които са подходящи за прием от вегетарианци, вегани и постещи. Има удобен прием – дозира се по 1 растителна капсула на ден след хранене. Активните съставки се нуждаят от време, за да разгърнат напълно потенциала си. Ето защо се препоръчва Околут Комби да се приема продължително време. Има отлична поносимост. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции дори при дълговременна употреба. Много икономичен и лесно достъпен.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари