Антиоксиданти-Витамини

Витамини, минерали и антиоксиданти – колко малко му трябва на окото, за да ни служи добре

За поддържане здравeто на очите и доброто зрение са нужни две основни неща – предпазване от тежки физически травми и балансиран прием на хранителни вещества. Катаракта, глаукома, синдром на сухото око и макулна дегенерация са медицински състояния, чието развитие може да се забави или избегне с редовния прием на ключовите за доброто зрение нутриенти.

Бета каротин – известен като провитамин А. Това е прекурсора на витамин А, т.е. веществото, чиято преработка в организма води до синтезата на този жизненоважен витамин. Витамин А има незаменимо антиоксидантно действие, което предпазва очите от увреждащото действие на свободните радикали. Доказано забавя развитието на възрастово обособената макулна дегенерация, а дефицита му е най-сериозната причина за поява на синдром на сухото око, както и на т.нар. кокоша слепота.

Витамин C – аскорбинова киселина. За него също има данни, че в комбинация с други антиоксиданти, като витамин Е (токоферол), много успешно забавят прогресията на макулна дегенерация и намаляват риска от поява на катаракта и глаукома.

Лутеин, зеаксантин и астаксантин – това са очни пигменти с много силно антиоксидантно действие. Намаляват риска от развитие на катаракта и макулна дегенерация, предпазват ретината и макулата от увреждащото влияние на силната светлина. Не могат да се синтезират в организма и не се складират в него, т.е. необходимо е постоянното им постъпване с храната.

Цинк, мед, манган и селен – това са основни микроелементи за поддържане здравето на очите и качеството на зрението.

Всички изброени вещества са изключително важни хранителни компоненти за организма и за зрението в частност. Балансираното хранене и оптималния им прием е нещо, което не всеки може да си гарантира в условията на съвременния начин на живот, когато трапезата ни рядко е достатъчно разнообразна. Затова много добре би било да се набавят тези продукти като част от състава на стандартизирани хранителни добавки.

Цялостна и мощна комбинация от всички необходими за очното здраве витамини, пигменти и антиоксиданти, всеки може да си набави с приема на продуктите от фамилия Околут и Оксибор Форте. Тяхното правилно комбиниране, според индивидуалните нужди на всеки пациент, може да подобри зрението и да забави развитието на голяма част от зрителните заболявания.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари