очи

3 съвета за здрави очи през есента

Началото на есента е един от най-трудните периоди за нашите очи. По-малката продължителност на деня, резките температурни колебания и студеният вятър излагат на истинско изпитание очното здраве. Ето защо сме изправени пред необходимостта да полагаме специални грижи за зрителните органи. В следващите редове ще разберем в какво се състоят те.

Стратегии за здрави очи през есенните месеци

Защитаване на очите от синята светлина

Завръщането към активния работния ритъм през есента е съпроводено от неизменно увеличаване на часовете, които прекарваме пред екрана на компютъра. Студената синя светлина, произвеждана от електронното устройство, оказва пагубно въздействие върху очите. Според някои изследвания освен до трайни увреждания, тя може да доведе дори до частична слепота.
Ситуацията допълнително се усложнява от факта, че през есента се стъмва по-рано и се налага да прекарваме повече време в офиса на изкуствена светлина. Синята светлина се излъчва от голяма част от осветителните тела и така създава двойна заплаха за нашите очи.
Специалистите напомнят, че единственият начин да се предпазим от негативното й влияние е, като използваме специално разработените за целта очила.

Носене на слънчеви очила

Макар и по-слаби, ултравиолетовите лъчи през есента, са също толкова вредни, колкото през лятото. Именно поради това е важно да предпазим очите си от тях. А какъв по-добър начин да го сторим от това да носим качествени слънчеви очила, осигуряващи 100% ултравиолетова защита. Освен това, когато сме с тях навън, те ще ни предпазят и от есенния вятър, който е сред основните причини за сухота в очите по това време на годината.

Придържане към балансирана диета

Здравето на нашите очи е пряко отражение на храната, която консумираме. В този ред на мисли, за да бъдат защитни очите ни през есента, ежедневното ни меню трябва да изобилства от източници на двата най-важни очни пигмента лутеин и зеаксантин, бета каротин и витамин А, B, С, D и Е. Такива са много от сезонните продукти като киви, нар, мандарина, портокал, артишок, патладжан, морков и тиква. Освен това е необходимо да консумираме повече риба, тъй като тя съдържа полезните за очите омега-3 мастни киселини.

Мощна природна комбинация за здрави очи през есента

Прекрасно допълнение към хранителния ни режим е изпитаната природна комбинация от два, доказали ефективността си във времето, продукта, препоръчани от висококвалифицираните специалисти на програма Очно здраве (Ocomed).
Околут Комби/Ocolut® Combi е първият 100% натурален продукт у нас, който съдържа всички необходими пигменти и антиоксиданти за очи. Всяка растителна капсула от уникалния офталмопротектор осигурява пълна пигментна и съдова защита на очите. Тайната на протективното му действие се крие в рационалната комбинация от пигментите лутеин и зеаксантин, и антиоксидантите астаксантин и проантоцианидин. Четирите активни съставки взаимно се допълват и усилват действието си. В резултат на перфектния синхрон помежду им плътността на макулния пигмент се възстановява, зрението се подобрява и стареенето на очите се забавя.

ТриОмега 1000+/TriOmega® 1000+ подсилва ефекта на Околут Комби. Този научно разработен продукт съдържа висока концентрация биологично активна форма на омега-3 мастни киселини, обогатени с витамин Е. Съставките са така комбинирани, че да осигуряват надеждна защита срещу сухота в очите.

И Околут Комби, и ТриОмега 1000+ са произведени в съответствие с изискванията на добрата производствена практика. Не съдържат изкуствени оцветители, овкусители и консерванти. Имат отлична поносимост и не предизвикват нежелани ефекти и странични реакции дори при продължителна употреба.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари