Хороидална неоваскуларизация

Хороидална неоваскуларизация – още едно зрително състояние, проявите на което трябва да държите под око

Хороидалната неоваскуларизация се характеризира с изграждането на нови кръвоносни съдове в хороидалното пространство на окото. Това често е причина за развитие на дегенеративна макулопатия (форма на “мокра” макулна дегенерация) , особено при късогледи и възрастни хора.
Причини за развитието на хороидална неоваскуларизация обикновено са дефекти в мембраната на Брух (еластичната мембрана на ретината), повишено количество на отделен в кръвта съдов ендотелен растежен фактор и др.

Симптомите, с които хороидалната неоваскуларизация се проявява са внезапно влошаване на зрението, затруднения при възприемането на цветовете, изкривяване на образите и линиите в зрителното поле и др. Неустойчивостта на крехките новоизградени при неоваскуларизацията кръвоносни съдове, лесното им разкъсване и кръвоизливите от тях допринасят за влошаване на симптомите на заболяването.

Лечението на това състояние обикновено се извършва с вътреочно инжектиране на медикаменти, включващи инхибитори на ангиогенезата. Тяхната роля е свързана с прекъсване на процесите на формиране на нови кръвоносни съдове чрез блокиране на отделянето и преноса на съдовия ендотелен растежен фактор – протеин, отделян в кръвта като сигнал за започване изграждането на нови кръвоносни съдове.

Аналогичен по успешност и сила ефект, при това на базата на изцяло природен и безвреден състав, осигурява и приема на Неостат. Това е продукт, който съдържа стандартизирани екстракти от котешки нокът и хрущял от акула, и чийто прием е доказано ефективен и лишен от каквито и да било странични ефекти и рискове.

Благодарение на добре проучения ефект на хрущяла от акула, Неостат естествено инхибира реакциите на неоваскуларизация и премахва пагубния им ефект върху зрението, а котешкият нокът осигурява имуномодулаторния му, тонизиращ и общоукрепващ ефект. Двете активни съставки допълват действието си, превръщайки Неостат в доказано ефективен и едновременно безопасен продукт.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари