зрение

Топ храни за по-добро зрение при децата

Определени храни благоприятстват детското зрение. Разберете кои са те и как да усилите благотворното им влияние!

Храни, които се грижат за доброто зрение на децата

Листни зеленчуци

Редица изследвания доказват, че включването на тази група зеленчуци в ежедневното меню на малчуганите допринася за изостряне на зрението. Причината е, че всички нейни представители са богати източници на две вещества с доказана полза за очите. Става въпрос за каротеноидите лутеин и зеаксантин, които благодарение на силното си антиоксидантно действие предпазват очните клетки от увреждане.

Плодове и зеленчуци, обагрени в оранжево, жълто и червено

Морковите, тиквата, сладките картофи и портокалите непременно трябва да са част от хранителния режим на децата, тъй като съдържат обилно количество бета каротин. Веднъж погълнат този провитамин се превръща във витамин А, който има ключова роля за поддържане на добро детско зрение.

Мазна риба

Консумацията на по-тлъста риба (сьомга, скумрия) веднъж седмично помага на децата да поддържат зрението си в отлична форма. Това се дължи на високото съдържание на омега-3 мастни киселини, които доказано подобряват здравето на очите.

Броколи

Наподобяващият дръвче зеленчук е ценен съюзник за по-добро зрение при децата. Тайната на силата му се крие в тройната комбинация от лутеин, зеаксантин и витамин C, които са незаменими за поддържане на нормалната зрителна функция.

Портокалов сок

Чаша прясно изцеден сок от портокал е перфектното начало на новия ден, който очаква децата. Освен че ги зарежда със сила и енергия, той е в помощ на зрението. Поради високото съдържание на витамин C портокаловият фреш значително намалява риска от загуба на зрителна острота при малчуганите.

Яйца

Похапвайки често яйца, мъниците ще се радват на орлово зрение. Варени, пържени или на очи те ще доставят на детския организъм бета каротин, цинк, омега-3 мастни киселини и лутеин – все хранителни вещества, които са изключително важни за здравето на очите.

Надеждният природен продукт за по-добро зрение при малчуганите

Ние от екипа на програма Очно здраве (Ocomed) горещо препоръчваме на родителите да усилят благотворния ефект, който изброените храни оказват върху детското зрение, с помощта на Околут/Ocolut®. Този природен офталмопротектор е специално създаден с грижа за децата. Всяка негова капсула съдържа високопречистените очни пигменти лутеин и зеаксантин. Натрупвайки се избирателно в макулата, те действат като храна за окото и вътреочен филтър. Неутрализират вредното действие на UV лъчението и осигуряват оптимална защита от свободните радикали. Клинични изследвания показват, че продължителният прием на 1 растителна капсула на ден от Околут подпомага детското зрение и функцията на макулата и очната леща. Продуктът е произведен според изискванията на добра производствена практика. Не съдържа консерванти и изкуствени овкусители. Има добра поносимост и не предизвиква нежелани ефекти дори при продължителна употреба.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари