Субконюктивната хеморагия

Субконюктивна хеморагия (кръвоизлив в окото) – описание и превенция

Субконюктивната хеморагия е състояние, което се появява при разкъсване на някой от деликатните кръвоносни съдове в конюктивата – прозрачната мембрана, покриваща очната ябълка и вътрешната повърхност на клепачите.

Такива кръвоизливни състояния обикновено не се усещат, поради това, че не причиняват болка и се установяват само при поглеждане в огледалото и забелязване на червените участъци по бялата част на окото (склера). Конюктивата не може да абсорбира кръвта бързо и тя се задържа под прозрачната конюктива обикновено за период от една-две седмици.

Въпреки притеснителния си вид и смущаващите усещания, които предизвиква, кръвоизливът в конюктивата обикновено не е опасно състояние и не води до влошаване на зрението, раздразнение, сълзене или други засягания на окото. Притеснително се счита само хронифицирането и честата проява на това състояние, които биха могли да са признак за заболяване, засягащо кръвоносните съдове – хипертония, диабет, васкулити и др.

Причините за поява на кръвоизлив в окото са разнообразни. В някои случаи включват външни физически прояви като травми и по-силни разтърквания на окото. В други случаи кръвоизливът може да се дължи на рязко кашляне или кихане, повръщане или физическо напрягане. Третият вариант е субконюктивният кръвоизлив да е предизвикан от патологични изменения, засягащи кръвоносните съдове на окото, тяхната влошена сруктура и намалена здравина.

Природата на възможните причини за поява на кръвоизливи в окото определя и превантивните мерки, които е необходимо да се предприемат. Освен чисто физически предпазни средства срещу увреждащи фактори на околната среда – вятър, прашинки, стужки и др., се препоръчва и лекарска консултация за необходимостта от прием на продукти, заздравяващи кръвоносните съдове, подобряващи структурата и пропускливостта им.

С изключително позитивно влияние върху състоянието на кръвоносните съдове и неутрализирането на свободните радикали, които ги увреждат, се проявява природният продукт Неостат. Той може да се приема свободно, без притеснения от нежелани взаимодействия, действа общоукрепващо и успешно повлиява някои очни заболявания.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари