уморени очи

Синдром на уморени очи – въпроси и отговори

Много фактори на средата днес допринасят за поява на проблеми с очите – често сълзене, зачервяване, парене. Това са симптоми на едно от най-разпространените напоследък заболявания на очите – синдромът на уморени очи. Като част от стремежа да ви осигурим максимална информираност по отношение на разнообразните проблеми със зрението, ние от програма Очно здраве представяме основните въпроси, които хората си задават относно синдрома на уморените очи, както и техните отговори.

Какво мога да направя при уморени очи, претоварени от четене и продължителна работа с компютър?

Уморените, парещи и зачервени очи са сред основните оплаквания на пациентите, търсещи помощ от офталмолог. В много случаи се предписва носенето на очила при работа с компютър, с които пациентът да фокусира погледа си с много по-малко усилия. Освен това лекарите препоръчват чести почивки с отместване на погледа от компютъра с цел отпочиване на мускулите, отговарящи за фокусиране на зрението. От голямо значение за по-малкото натоварване на очите е и светлината в помещението – препоръчва се по-силна осветеност при четене и по-приглушена светлина при работа с компютър.

Очите ми стават много чувствителни към светлина след дълга работа пред компютъра и много трудно адаптирам зрението си към тъмнина. Нормално ли е това?

Трудното адаптиране на зрението към промени в осветеността на помещението е характерен симптом на синдрома на уморените очи, особено след продължително застояване пред компютъра. Обикновено се нуждаем от кратко време, за да адаптираме погледа си при преминаване от светло в по-затъмнено помещение, но за хората с уморени очи този преход е много по-труден и изисква повече време.

След продължително взиране в компютъра и напрягане на очите образите в зрителното ми поле сякаш започват да променят размерите си и страдам от замъглено зрение. И това ли говори за синдром на уморени очи?

Тези проблеми с очите също са характерни за хората, засегнати от синдром на уморени очи.

Сухота, парене, зачервяване, сълзене на очите, повишена чувствителност към светлина, замъглено зрение. Как да си помогна?

Синдромът на уморени очи се повлиява много добре от приема на Околут Комби/Ocolut® Combi. Този продукт осигурява пълна съдова и пигментна защита на зрителния анализатор. За набавяне на пълната гама от необходимите антиоксиданти и витамини за очи към Околут Комби може да се добави и прием на Оксибор Форте/Oxybor® Forte. При сухота в очите се препоръчва комбиниране на Околут Комби с прием на друг продукт от програма Очно здраве – ТриОмега 1000+/TriOmega1000+.

Ybilei_20-god_Borola_2

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари