Синдром на хиперактивност

Синдром на хиперактивност – сериозно затруднение за деца и възрастни, повлияващо се добре от Оксибор Мемори

Невропсихологичното развитие на много деца е сериозно нарушено поради развитие на т.нар. Синдром на хиперактивност. Различни данни сочат, че това състояние засяга между 3 и 7% от децата в училищна и предучилищна възраст. При много от тях, особено при тези, при които на синдрома не е обърнато подобаващо внимание, последиците му се усещат и в зряла възраст, а ограниченията, които налага, водят до сериозни последствия като социална неприспособимост, влошена личностна изява, отчуждение и др.

Синдромът на хиперактивност често се пренебрегва и дори редица специалисти отказват да го отдиференцират като специфично медицинско състояние, но симптомите, с които се проявява, и данните за последиците от нелекуването му налагат вземането на мерки за овладяване и преодоляване на неговите прояви.

Основните симптоми, с които се изявява този синдром са прекалено изразената активност на детето, силно надхвърляща очакванията и стандартите за неговата възраст, силно импулсивното и раздразнително поведение и почти перманентната слаба концентрация и невнимание. Последният симптом, поради постоянната си изява сред засегнатите деца, води до честото означаване на заболяването като Синдром на хиперактивност с дефицит на вниманието. Според това коя от тези две прояви преобладава, се наблюдават и други характерни симптоми:

– при преобладаване на дефицита на внимание – в тези случаи засегнатото дете не може да задържи вниманието си на определена тема или предмет, създава се впечатлението, че не обръща внимание и не участва в разговорите, дори когато са директни очи в очи, непрекъснато се разсейва от странични дразнители.

– при преобладаване на хиперактивното състояние – децата с такъв тип синдром трудно се задържат на едно място, непрекъснато „шават“ с ръце и крака, не могат да изчакват реда си при игри и разговори, говорят прекалено дълго и обстоятелствено, много трудно се успокояват и усмиряват.

И при двете разновидности на синдрома се наблюдава влошаване на състоянието при резки промени в шума или светлината наоколо, промени в температурата, както и при лош сън и недоспиване на детето.

Важно е да се разбере, че затрудненията на деца със Синдром на хиперактивност и дефицит на вниманието не са предизвикани в никакъв случай от нисък интелект, а идват изцяло от трудността им да работят и учат концентрирано.

С течение на годините и навлизането в юношеството и зрялата възраст, проявите на този синдром се изменят. Порастналите деца заменят хиперактивността и невниманието с влошена вербална комуникативност, силно намалена памет и трудно съсредоточаване.

Широката обхватност на симптомите и проявите на Синдрома на хиперактивност и дефицит на вниманието изисква своевременни грижи за подобряване на състоянието и преодоляване проявите на тази специфична, рядко определяна като заболяване, но силно притеснителна проява. Съществуват редица обнадеждаващи данни за много добра поносимост и сериозен оздравителен ефект от приема на природния продукт Оксибор Мемори. Той е мощен стимулатор на паметта, концентрацията и мозъчната дейност.

Оксибор Мемори потиска активността на ензима хилинестераза и силно въздейства за нормализиране дейността на нервната и нервно-мускулната система. Препоръчва се приемът му при световъртеж, шум в ушите, Синдром на хиперактивност и други невропатии. Благоприятното действие и широкоспектърният състав на Оксибор Мемори го превръщат във високоефективен продукт, помагащ за поддържането на добро здраве.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари