Ракът не убива акулите

Ракът не убива акулите – възможно ли е и при човека?!

Акулите винаги са будили изследователски интерес, а напоследък се появяват обнадеждаващи данни, които биха могли да са от полза и за хората. Оказва се, че освен за повечето обитатели на моретата и океаните, акулите са страшилище и за туморите, развиващи се в телата им.

Туморните образувания претърпяват спонтанно развитие до определени размери (1-2 милиметра), и до този момент се считат за безобидни. За да продължи по-нататъшното им нарастване, се появява нуждата от формиране на съдова система за доставяне на кислород и хранителни вещества до клетките им. През подобен процес преминава и човека в ембрионалното си развитие, а и по-късно, например при отваряне на рани по тялото, за зарастването на които се изисква формирането на нови кръвоносни съдове, подменящи разкъсаните.

Формирането на системата от кръвоносни съдове е наречена ангиогенеза. Проведени изследвания и проучвания са доказали наличието по повърхността на кръвоносните съдове на рецептори, които са прицелни на специализирани растежни фактори, чрез които се дава сигнал за формиране на нови съдове в определена посока. Блокирането на тази възможност при развитието на тумори е считано дълго време от учените за много удобно “слабо място” за атакуване и прекратяване развитието на иначе нелечими туморни заболявания.

Оказва се, че еволюцията, макар и иронично махвайки с ръка към акулите, и оставяйки ги недокоснати от нея за милиони години, им е оставила един способ за оцеляване, който ги издига над човека в борбата с този бич – рака. Акулният хрущял отделя в тялото им активни вещества, които инхибират рецепторите на растежните фактори на кръвоносните съдове. Логично това прекратява растежа на туморните образувания, а откриването на този чуден процес при акулите и стремежа за пренасянето му и у хората, е основна цел пред модерните медицински технологии.

Проучванията и технологиите са в основата на разработването на природния продукт Неостат. В състава му е включен 410 мг Хрущял от акула. Допълнително постижение е добавянето на същото количество екстракт от Котешки нокът. Котешкият нокът е традиционен цяр за много южноамерикански народи, славещи се с добро здраве. В състава му се откриват ценни гликозиди, алкалоиди и полифеноли, отговорни за антиоксидантното, противораково и имуностимулиращото действие на тази билка.

Организма и на акулите, и на човека, и на всички по-сложно устроени форми на живот, действа като система от свързани компоненти, повлияващи си една-друга. Подобен модел на действие има и природният продукт Неостат, а активирането на имунната система, блокирането развитието на туморите и отстраняването на свободните радикали е допълнено от още няколко предимства. Допълващото се действие на съставките му повлиява добре възпалителните процеси, облекчава състоянието при артритни заболявания и намалява болката при ставни болести.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари