Загуба на зрение

При над 70 % от случаите на загуба на зрение слепотата е можело да бъде предотвратена

Това е просто още едно достатъчно ясно доказателство за това колко важна е профилактиката и взимането на адекватни мерки за преодоляване на очните заболявания, преди да се стигне до момента, от който няма връщане назад.

Според статистиката на световната здравна организация, близо 40 милиона души по света са незрящи. Като се изключат тези, при които слепотата е вродена, се оказва, че при близо 75% от загубилите зрението си хора, слепотата е настъпила като усложнение на боледуването от катаракта, диабетна ретинопатия, глаукома или макулодистрофия (макулна дегенерация). При голяма част от тях частично или дори напълно, зрението е можело да бъде запазено, ако на очите е било обръщано заслужено по-голямо внимание.

Най-голям процент хора с увредено зрение се срещат в изостаналите икономически страни със слобообразовано население и ограничен достъп до лекарства. Огромна част от хората там са с висок риск от пълна загуба на зрението, предизвикана от заболяване, което е лечимо в развитите страни. В напредналите държави зрителните проблеми се задълбочават, поради небрежното лично отношение към здравните проблеми, напредъкът на технологиите и масовото навлизане на уреди и устройства, увреждащи зрението при прекомерна употреба.

Наличието и лесният достъп до действащи и доказани продукти за защита на очите, и въпреки това редовните случаи на хора с непоправимо увредено зрение, е още едно поредно потвърждение за несериозно отношение на хората към профилактичните, и предпазващи здравето, медицински средства.

В България данните сочат, че около 18 000 са хората с напълно загубено зрение. Програма Очно Здраве с предлаганите офталмопротективни продукти и възможностите за консултация със специалисти, дава изключително добра възможност за получаване на адекватна информация и грижа за пациенти в нужда.

Продуктите Околут и Околут Дуо са сред водещите природни продукти за поддържане на зрението и очното здраве. Те осигуряват пълният необходим прием на лутеин и зеаксантин, очните пигменти, които не се синтезират в тялото, и които трябва да постъпват отвън.

С продуктите Околут ще си осигурите по-добро зрение, независимо дали ги приемате при диагностициран проблем или разумно само като профилактика. Така ще се предпазите от опасността да пострадате от зрително усложнение, което е било лесно за предотвратяване.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари