глаукома

Полезни съвети за предпазване от глаукома

Глаукома – какво представлява?

Глаукомата обхваща група от дегенеративни заболявания, които причиняват увреждания на зрителното поле и зрителния нерв. При 2/3 от пациентите глаукомата се дължи на повишено очно налягане, а при останалата 1/3 – на съдови промени. Според специалисти от глаукома са застрашени хора от всяка възраст, но заболяването най-често се наблюдава при тези над 60 години.

Кои са рисковите фактори за развитие на глаукома?

– Високо вътреочно налягане

– Възраст над 40 години

– Жените в по-голяма степен са застрашени от развитие на глаукома в сравнение с мъжете

– Хората, чиито роднини са засегнати от глаукома са по-застрашени от развитие на очното заболяване в сравнение с останалите

– При пациентите с диабет съществува по-висок риск от развитие на глаукома

Как да предотвратим развитието на глаукома – няколко ценни съвета

Понижете инсулиновите нива

Ако нивата на инсулин в кръвта ви са над нормата, това води до повишаване на кръвното налягане, а от там и вътреочното. В случай, че не страдате от диабет е добре да ограничавате приема на сладкарски изделия – торти, вафли, шоколади, бонбони, както и високо въглехидратни храни като хляб, спагети, бял ориз, картофи.

Придържайте се към редовна физическа активност

Няма смисъл да ви убеждаваме във вечната истина, че регулярните тренировки подпомагат укрепването и поддържането на отлично здраве. Знаете ли обаче, че според проучвания на специалисти извършваните по три пъти в седмицата физически упражнения като ходене пеша или джогинг спомагат за понижаване на вътреочното налягане. По този начин физическата активност ни предпазва от коварното заболяване.

Приемайте къпини и боровинки

Те са богати на биофлавоноиди (вид антиоксиданти), подпомагащи формирането на нови капиляри (най-малките кръвоносни съдове). Новите капиляри спомагат достигането на хранителни вещества до зрителния орган.

Употребявайте редовно природния протектор на зрението Околут Дуо

Околут Дуо съдържа високо количество лутеин и зеаксантин – основните зрителни пигменти, защитаващи очните съдове от увреждане. Доказано е, че приемът на Околут Дуо помага за намаляване на риска от развитие на очни заболявания, включително и глаукома. Природният продукт е изключително подходящ при хора с повишен риск от зрителни заболявания – пациенти с диабет, хора над 40 – годишна възраст, пушачи, хипертоници и др.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари