очни заболявания

Очни болести – как да се предпазим?

Очните болести като макулна дегенерация и катаракта са бич за нашето зрение. Всеки знае, че то е най-важното от всички сетива. Липсата му ни коства загуба на повече от 80% от постъпващата от външния свят информация. Повечето хора обаче не си дават реална сметка за този факт и се отнасят небрежно към здравето на очите си, възприемайки го като даденост. Изключително важно за всеки от нас е да знае как да запази зрението си възможно най-дълго. За тази цел ще ни помогнат следните няколко лесни и ефективни съвета, спазването на които освен това ще ни държи далече и от различни очни болести.

Откажете се от тютюнопушенето

Както знаем окото е най-чувствителният орган и лесно може да бъде увредено, вследствие на употребата на цигари.

В дима от тютюневите изделия са открити над 7000 вида химикали, като едни от най-опасните за здравето са никотина и въглеродния оксид. Те увреждат кръвоносните съдове и водят до проблеми с кръвообращението. Очните болести, които могат да се отключат вследствие на тютюнопушенето са макулна дегенерация и катаракта.

Ограничете престоя пред компютъра и телевизора

За да избегнете редица очни болести е добре да не се заседявате дълго пред тях. В случай, че работата ви е свързана с взиране в компютърния монитор е добре да не го гледате от прекалено близко разстояние. Препоръчително е да носите очила за компютър, които да защитават очите от вредните лъчения. В края на работния ден специалистите препоръчват да се отдадете на дейности, които изключват употребата на мобилни устройства.

Избягвайте да четете при слабо осветление

Не бива да напрягате очите си, когато се намирате в слабо осветено пространство тъй като това може да доведе до отслабване на зрението и главоболие.

Избягвайте честото посещение на нощни заведения

Голяма част от нас обичат да ходят на нощни клубове и дискотеки. Това обаче трябва да се прави в разумни граници тъй като светлините в тях могат да увредят сериозно зрението ни.

За безкомпромисна защита на зрението си приемайте редовно Околут

Околут съдържа основните очни пигменти лутеин и зеаксантин. Висококачествените съставки на Околут се натрупват в макулата и ретината като създават защитен филтър, предпазващ очите от увреждащите външни фактори (слънчевите лъчи, свободните радикали и др.), причиняващи редица очни болести. Очните пигменти в Околут не съдържат примеси, което ги прави изключително лесно усвоими от организма.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари