От какво зависи здравето на очите ни?

От какво зависи здравето на очите ни? (част 1)

Само възрастните хора, които вече за съжаление страдат от нарушение на зрението, осъзнават истински колко важно е осъществяването на качествена протекция на очите, още преди да настъпят уврежданията. Истината е, че докато сме млади трудно можем да усетим негативното влияние на факторите на околната среда – слънчевите, лъчи, компютърните екрани, телевизора и други върху тях. За повечето хора то става осезаемо чак, когато вече е твърде късно. Ето защо е важно да не приемаме доброто зрение за даденост за вечни времена, и да знаем как да защитим най-важният орган, още преди да са се появили конкретни проблеми.

1. Откажете се от употребата на цигари. Според офталмолозите, тютюнопушенето води до повишена опасност от развитието на очните заболявания макулна дегенерация и катаракта. Освен това прибягването към никотиновите изделия може да увреди оптичния нерв.

2. Включете в дневното си меню храни, които оказват благоприятен ефект върху очите ни.
Консумирането на определени храни също е част от грижите, които е необходимо да положим, ако искаме да се радваме на отлично зрение. Според множество проучвания съдържащите се в някои храни – лутеин, зеаксантин, омега 3 – мастни киселини, витамин Е и витамин С, помагат да осигурим надеждна протекция за очите си. Приемът на тези вещества според специалисти помага за предотвратяването и забавянето на очните заболявания, свързани с достигането до напреднала възраст като макулна дегенерация и катаракта. Кои са продуктите, които трябва да включите в менюто си? Това са:

  • Зеленолистни зеленчуци, като спанак, зеле и др.
  • Цитрусови плодове – лимони, портокали, грейпфрут, мандарини
  • Мазна риба – риба тон, сьомга, скумрия, сардина

Приемът на висококачественият природен продукт Околут осигурява необходимата дневна доза от лутеин и зеаксантин, необходими за предпазването на очите от различни очни заболявания (макулна дегенерация, късогледство, катаракта), както и от вредното влияние на използваните широко в ежедневието компютърни екрани. Околут е особено подходящ и при проблеми със зрителната острота, нощното виждане, както и при уморени очи.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари