Здравето на очите

От какво зависи здравето на очите ни? (част 2)

В първата част на новината Ви запознахме с два от начините за запазването на отлично зрение за дълго време и за задържането на очните проблеми на безопасно разстояние – приемът на лутеин, зеаксантин, витамин С и Е, омега 3 мастни киселини, като наблегнахме и на отказът от употребата на тютюневи изделия. В настоящата втора част на материала ще Ви представим още няколко съвета за поддържане и запазване на очното здраве, които ще Ви помогнат да се радвате дълго време на младежко зрение.

3. Редовно носете слънчеви очила, тъй като дълговременното излагане на слънчева светлина предизвиква развитието на очни заболявания като катаракта, макулна дегенрация и др. Необходимо е, когато купувате очилата да се осведомите дали осъществяват задължителната защита от UVA и UVB – лъчите. В случай, че сте се спряли на контактните лещи, добре е да изберете такива с UV – защита. Специалисти обаче твърдят, че успоредно с лещите е добре да се носят и слънчеви очила, което ще позволи осъществяването на цялостна защита на зрението.

4. Забравете за гримовете с изтекъл срок на годност. Стриктно следете цифрите, указани на опаковката, и ако установите, че продуктът е негоден за употреба не се колебайте да го изпратите в кошчето. Така ще си спестите развитието на очни инфекции. В гримовете с течна или кремообразна консистенция изключително безпроблемно се развиват различни видове бактерии. В случай, че сте засегнати от инфекция, премахнете продукта от очите си и посетете офталмолог.

Ако сте предразположени към алергични реакции, избирайте козметика, която е предназначена за чувствителни очи. Също така, не бива да предоставяте личните си козметични продукти за употреба от друг човек, тъй като това също може да доведе до развитието на очни инфекции. Още един начин да се предпазите от тях е като не нанасяте грима от вътрешната част на клепачите.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари