оптичен неврит

Оптичен неврит – причини, симптоми, превенция

Възпалението на очния нерв се означава като оптичен неврит. Състоянието протича с увреждане на миелиновата обвивка на очния нерв, която способства за максимално бързото провеждане на нервните импулси към мозъка и визуализиране на обектите в зрителното поле. Така оптичният неврит може да нанесе много сериозни щети на зрението, ако не се вземат навременни мерки за овладяване на възпалението.

Статистиката сочи, че оптичен неврит най-често развиват жените на възраст между 20 и 40 години. Имайки предвид обаче колко много фактори може да провокират възпаление на очния нерв, то оптичен неврит може да се развие във всяка възраст. Екипът на програма Очно здраве (Ocomed) ще представи най-важните особености на заболяването, както и серия от природни продукти, които успешно забавят прогресията му.

Оптичен неврит

Причини. В повечето случаи оптичен неврит се развива като усложнение при хора, боледували от:

  • заушка
  • дребна шарка
  • други вирусни заболявания като херпес или хепатит
  • бактериални заболявания като сифилис, лаймска болест и др.

В някои случаи оптичен неврит може да се развие и след преболедувана обикновена настинка или след интоксикация с определени химикали, лекарства и др.

Симптоми. Най-разпознаваемият симптом, сигнализиращ възпаление на очния нерв, е болката при движение на очите. Наред с болката, другите характерни за оптичен неврит симптоми включват:

  • проблясващи светлинки в зрителното поле
  • отслабване на периферното зрение
  • трудно възприемане на наблюдаваните обекти в дълбочина
  • нарушено цветно зрение
  • други нарушения на зрението, които постепенно се влошават

Диагностициране и профилактика. На база на посочените симптоми и след обстоен очен преглед офталмологът може много точно да постави диагноза оптичен неврит. При навременно диагностициране състоянието се овладява успешно с различни противовъзпалителни продукти.

Много успешно средство за допълване лечението на оптичен неврит и за осигуряване на качествена профилактика е природният продукт Околут Комби/Ocolut® Combi. Действието на Околут Комби в случаите на оптичен неврит се допълва много добре от ТриОмега 1000+/TriOmega 1000+.

Околут Комби осигурява пълна пигментна, антиоксидантна и съдова подкрепа на очите, а високото съдържание на омега-3 мастни киселина в ТриОмега 1000+ помага за намаляване на възпалението на очния нерв и за регулиране на вътреочното налягане.

Комбинацията от Околут Комби и ТриОмега 1000+ е рационално природно решение за допълващо лечение и профилактика на редица очни проблеми като оптичен неврит, повишено очно налягане, хронична сухота в очите и др.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари