свойства на хрущяла от акула

Някои действия и свойства на хрущяла от акула, които го правят уникален и безценен

Хрущялът от акула като активна съставка на природния продукт Неостат, представлява екстракт от хрущяла, които изгражда скелета на акулите. Задълбочените проучвания върху особеностите на организма на акулите, както и върху изолирания екстракт от акулов хрущял, са довели до установяването на изключително благоприятните и широкоспектърни негови свойства. Ето кои са те:

1. Имуномодулаторни свойства – хрущялът от акула съдържа богат набор от полизахариди, протеини, микро- и макроелементи, които активират имунната система и помагат в борбата й с патогенните микроорганизми и предизвиканите от тях инфекции. Така той участва в модулирането на имунния отговор на организма към вредното действие на микроорганизмите.

2. Общоукрепващи и тонизиращи свойства – екстрактът от хрущял от акула помага за обезвреждането на свободните радикали, които доказано имат негативно действие в организма, увреждат клетките и допринасят за клетъчното и общоорганизмово състаряване.

3. Противовъзпалителни свойства – хрущялът от акула инхибира синтезата на някои възпалителни медиатори. Така благоприятства намаляването на възпалението и болката, особено при ревматоиден артрит и други ставни заболявания.

4. Защитаващи зрението свойства – хрущялът от акула има изключително благоприятно действие срещу развитието на глаукома. Загубата на зрението, до което води това тежко заболяване, може да бъде предотвратено с прием на хрущял от акула. Той допринася за намаляване неконтролираното разрастване на кръвоносни съдове (неоваскуларизация) в окото и за понижаване на вътреочното налягане, които са основните причини за развитие на глаукома.

5. Противоракови свойства – туморите в тялото след определен етап на нарастване формират индивидуална съдова система за кръвоснабдяване на образуванието и доставяне на кислород и хранителни вещества до всичките му клетки. Именно посоченото влияние на хрущяла от акула, блокиращо процесите на неоваскуларизация, спомага за лишаването на туморните клетки от достъп на кръв и индуцира апоптозата – програмираната клетъчна смърт на раковите клетки.

Екстракт от хрущял от акула е една от двете активни съставки на природния продукт Неостат. Другата е екстракт от котешки нокът. Допълващото се действие на двете активни вещества превръща Неостат в силен имуномодулатор, подсилващ общото състояние на организма, и подпомагащ успешно лечението на глаукома, артритни заболявания и някои ракови състояния.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари