Влошаването на зрението с възрастта

Не приемайте влошаването на зрението с възрастта за нормално и необратимо – можете да го преборите

В грижите за здравето се забелязва ясна и притеснителна тенденция – да се омаловажава значението им по отношение на възрастните хора. Появата на много заболявания се счита за неизбежна с напредването на възрастта и още по-лошо – за нормална. Отслабването на зрението е едно от тези състояния, което може да бъде преборено, но с което много хора живеят, считайки го за естествено и неполагайки грижи за преодоляването му. А поддържането на остро и достатъчно силно зрение не е невъзможно, независимо от възрастта.
Има няколко зрителни заболявания, които се срещат с по-голяма честота сред възрастните хора. Ето кои са те:

катаракта – засегнатите от нея описват проблема си като „да гледаш през водопад или порой“. Причината е в появата на т.нар. катаракти по лещата на окото. Това са петънца, предизвикани от свръхпродукцията на специфичен протеин в лещата, които променят ъгъла на пречупване на светлината в нея. Така светлинните лъчи не се фокусират правилно върху светлочувствителната ретина, а полученият образ е размит и неясен. Катарактата се лекува по оперативен път, а правилните грижи след операцията са ключови за възстановяване на зрението на засегнатото око.

глаукома – развива се при високо вътреочно налягане, което е налице при трудно оттичане на очната течност от пространството между роговицата и лещата на окото. Ако не се лекува навреме, води до перманентна загуба на зрението. Често протича с патологично образуване на нови кръвоносни съдове в роговицата (неоваскуларизация) и без ясни начални симптоми, поради което са задължителни профилактичните очни прегледи.

увреждания на ретината – ретината е образувана от тънък слой чувствителни към светлината клетки, които улавят фокусирания върху тях образ и го препращат към мозъка като нервен импулс по очния нерв. Уврежданията на ретината възпрепятстват именно протичането на тези процеси.

Най-често се регистрират възрастово обособена макулна дегенерация, диабетна ретинопатия, увреждане и запушване на ретиналните кръвоносни съдове и отлепване на ретината. За запазване на зрението е необходима своевременна диагноза и лечение.

Очните заболявания, свързани с увреждане на ретината, роговицата или лещата на окото, очния нерв, или породени от лошото оросяване на мозъка, се повлияват много добре от приема на природните продукти от серия Околут и програма Окомед. Поддържането на зрението след оперативно лечение на катаракта, неоваскуларизацията на роговицата, дегенерацията на макулата е успешно с приема на продукт Околут Дуо. Той доставя необходимата храна за очите, поддържа зрението и предпазва от допълнителното му влошаване.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари