сухо око

Лесни съвети за справяне със синдрома на сухото око

Какво представлява синдрома на сухото око?

Синдромът на сухото око представлява състояние, което се характеризира с променено качество и/или количество на слъзния филм, водещо до хронично възпаление на предния очен сегмент. Страдащите от синдрома на сухо око се оплакват от усещане за чуждо тяло в очите, парене, белезникав секрет, изтичащ от очите и др. Оплакванията са по-силни в края на деня или при престой в помещения снабдени с климатици, както и при рязко изразени климатични промени.

Симптомите на синдрома на сухото око се подобряват след като човек затвори очите си.
Синдромът на сухото око е актуален проблем в практиката на офталмолозите, който се задълбочава с течение на времето, главно поради широкото навлизане на технологиите в живота ни. Според специалистите всеки 1 от 5 пациента се обръща към тях, вследствие на синдрома на сухото око.

Лесни съвети от специалисти, чрез които ще облекчите състоянието на очите си

Избягвайте капки, предназначени за „червени очи“

Някои от тях действително могат да подобрят състоянието ви, но само временно. Освен това те не могат да повлияят всички симптоми на синдрома на компютърното око. Друг недостатък е, че хората могат да привикнат към тяхната употреба, което води до намаляване на ефекта им.

Не забравяйте за съпътстващите заболявания

В много случаи синдромът на сухото око възниква вследствие наличието на съпътстващи заболявания (Синдром на Сьогрен, диабет и др). Когато те бъдат системно лекувани, това води до облекчение на оплакванията на сухото око. Необходимо е да уведомите офталмолога си за всички медикаменти, които приемате, тъй като някои от тях (антихистамини, антидепресанти, диуретици, бета-блокери, хормонални препарати и др.) могат да са причина за отключването на симптомите на синдрома на сухото око.

Дайте почивка на очите си

Зрителният орган се изморява, когато очите ни се концентрират в една точка за дълго време. Ето защо е нужно да се извършват кратки почивки, благодарение на които се облекчават симптомите на синдрома на сухото око. Други методи, които имат същия ефект са затварянето на очите за няколко минути и поставянето на топли компреси върху тях. Засегнатите хора не бива да търкат очите си, за да не се стигне до влошаване на състоянието.

Доверете се на природните средства

Спазването на горните съвети действително ще подобри състоянието на страдащите от синдрома на сухото око. За да се усили този ефект специалистите препоръчват и прием на природния продукт Околут Комби. Околут Комби съдържа напълно естествени съставки (лутеин, зеаксантин, астаксантин и проантоцианидин), които осигуряват комплексна грижа и подхранване на очните структури, което позволява цялостно овладяване на симптомите на синдрома на сухото око.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари