природната и безвредна алтернатива

Коя е природната и безвредна алтернатива на лазерните терапии при лечение на макулна дегенерация

За сухата форма на макулната дегенерация сигурни методи на лечение и пълно възвръщане на загубеното зрение все още не са разработени. Има обаче лесни мерки, които могат да се наложат в начина на живот, и които много успешно забавят прогресията на заболяването.
Мократа (неоваскуларна, ексудативна) форма на макулната дегенерация много по-често се превръща в причина за сериозно увреждане на зрението. Срещу нея се прилагат няколко различни терапевтични подхода, с които да се забави и удържи прогресирането й.

Фотокоагулация: специфична форма на лечение с лазер. Редица клинични проучвания са показали доброто влияние на лазерната терапия при много хора с неоваскуларна форма на макулна дегенерация, особено в по-ранните етапи на заболяването. Лазерът изгаря патологично появилите се кръвоносни съдове и преустановява появата на нови.

Фотодинамична терапия: този метод се ползва предимно при хороидална неоваскуларизация и поява на нови кръвоносни съдове в областта около центъра на макулата (фовеа), която е най-важният компонент за осигуряване на остро зрение. При фотодинамичната терапия интравенозно у пациента се вкарва фоточувствително вещество, което при преминаването през макулните съдове се активира под действието на лазерно облъчване и разрушава въпросните неоваскуларни съдове.

И двата типа лазерна терапия изискват неколкократни процедури и освен това крият сериозен риск от увреждане на ретината и допълнително влошаване на зрението. Това са рискове, които много от пациентите обаче приемат като алтернатива на сигурната загуба на зрение, която би настъпила при нелечение на заболяването.
Съществуват и по-безвредни и достъпни терапевтични мерки, достигането на които до знанието на засегнатите пациенти би осигурило много по-безопасно лечение, без странични ефекти и нежелани взаимодействия.

Тези природосъобразни терапевтични мерки са насочени към оптимизиране приема на антиоксиданти и нормализиране отделянето на т.нар. Съдов ендотелен растежен фактор, отговорен за неоваскуларизацията и патологичното изграждане на нови и крехки кръвоносни съдове в окото. В същата посока действа и приемът на Неостат. Този продукт, комбиниращ силата на хрущяла от акула и котешкия нокът, действа като антиоксидант, неотрализирайки свободните радикали и нестабилните кислородни компоненти, които увреждат клетките и стените на кръвоносните съдове и действието им се разглежда като една от основните причините за увреждане на зрението. Освен това Неостат успешно инхибира процесите на неоваскуларизация и блокира изграждането на неустойчиви кръвоносни съдове, които лесно се разкъсват и предизвикват кръвоизливи в окото – друга от основните причини за поява на зрителни увреждания.
.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари