Котешки нокът

Котешкият нокът – същност и свойства

Котешкият нокът представлява вид лиана, растяща около река Амазонка. За котешкият нокът е известно, че в миналото е бил прилаган от индианците, населяващи Южна Америка за преодоляване на костната болка, при бавно зарастване на раните и др.

Днес съдържащите се в котешкия нокът алкалоиди предизвикват най-засилен интерес от страна на учените, поради способността си да стимулират имунитета, както и да действат противовъзпалително. Освен това в котешкият нокът е открито наличие на антиоксиданти, които също допринасят за мощното противовъзпалително свойство на растението. Чрез множество изследвания е доказано, че котешкият нокът намалява интензивността на възпалителния процес с 46 – 89%. Установено е, че котешкият нокът е изключително подходящ за ставни и ревматични заболявания, както и при възпаления, свързани със стомашно-чревния тракт. Освен това котешкият нокът притежава намаляващо тумор – некротизиращия фактор действие, което е най-силната предпоставка, определяща способността на растението да преодолява различни видове възпалителни процеси.

Успоредно с имуностимулиращите и противовъзпалителните си свойства, котешкият нокът притежава и способността ефективно да противодейства на туморните клетки. Според инвитро изследвания на италиански учени, поради съдържанието на алкалоидите митрафилин и хирзутин, екстрактът от котешки нокът предотвратява нарастването на раковите клетки, например при рак на гърдата, благодарение на блокиращото естрогеновите рецептори действие на растението.

Отново чрез инвитро изследване, този път проведено в Швеция, се установява, че котешкият нокът има способността да прекратява разрастването на изродени клетки, като по този начин може да предотврати развитието на ракови заболявания.

Освен това употребата на екстракт от котешки нокът по време на лъче или химио терапия води до намаляване на неблагоприятните ефекти, следствие на тях – проблеми с кожата, понижаване на телесното тегло, гадене и други. Според учените, причината за добрата поносимост към тези два вида терапии, вследствие на приема на котешки нокът е резултат от способността на растението да ограничава понижаването на левкоцитите в кръвта.

Високо количество пречистени екстракти от котешки нокът, в съчетание с хрущял от акула се съдържат в природния продукт Неостат. Хрущялът от акула допълва и засилва всички благоприятни свойства на котешкия нокът по отношение на човешкия организъм. Неостат се прилага успешно при ракови заболявания, макулна дегенерация, неоваскуларна глаукома, псориазис, ревматоиден артрит и др.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари