Храна за очи

Кои са естествените продукти, с които успешно може да предпазите от увреждане зрителния нерв?

Зрителният нерв е сноп от нервни влакна, започващ от задния край на окото и свършващ в зрителния център на главния мозък. Много заболявания и травми могат да увредят зрителния нерв, водейки до частична или цялостна загуба на зрението за неопределен период. Такива заболявания са диабет, хипертония, различни физически травми и др.

Вследствие на тях може да се стигне до възпаление или атрофия на очния нерв, поради влошаване на кръвоснабдяването му и увреждане на нервните клетки. По този начин се нарушава способността за провеждане на нервни импулси към зрителния център и зрението се влошава. Опасността от подобни последствия изисква навременни профилактични мерки при всеки човек с диабет, високо кръвно налягане или друго заболяване, застрашаващо качеството на зрението.

За предпазване на зрителния нерв от различни увреждания, които могат да го засегнат, благоприятен ефект имат няколко природни и естествени продукти.
Така например гинко билоба има стимулиращ ефект върху паметта и умствените функции. Доказано е обаче, че екстрактът от гинко билоба може да повлияе много добре и върху зрителния нерв, стимулирайки притока на кръв към него и подобрявайки снабдяването на нервните клетки с кислород и хранителни вещества.

Витамините от група B повлияват много добре нервната система и имат незаменимо действие за предотвратяване на неврити и невропатии, както и за спиране на прогресията им. Особено позитивен ефект върху зрението има витамин B1, известен като тиамин.

Антиоксидантите са вещества, чийто прием е незаменим и задължителен по всяко време. Те неутрализират опасните свободни радикали, които имат увреждащо действие върху клетките и много сериозно допринасят за увреждане на зрението.

Всички изброени вещества са комбинирани в състава на природния продукт Оксибор Мемори. Приемът му оказва изключително позитивно влияние върху нервната система и има благоприятен ефект при всички форми на невропатия. По отношение на защитата от увреждане на зрителния нерв, Оксибор Мемори успешно се комбинира с прием на Околут Дуо или Околут Комби. Съвместно тези продукти предпазват успешно от поява на очни смущения и забавят значително прогресията на вече развили се зрителни или нервно-дегенеративни заболявания.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари