очен плеглед

Кога трябва да се замислите за очен преглед?

Една много позитивна тенденция, която се наблюдава в последните години, е нарастването на интереса на хората към поддържане на доброто им здравословно състояние и затвърждаване на профилактичните здравни грижи за цялото тяло. Грижите за зрението не трябва в никакъв случаи да отстъпват от общата тенденция и профилактичен очен преглед трябва да си прави всеки човек поне веднъж годишно, като изключение не правят и децата.

За кого е задължителен профилактичен очен преглед веднъж на година?

Има три групи хора, които се считат за най-предразположени към проблеми с очите, и за които най-силно важат препоръките за подлагане на периодичен очен преглед. Това са диабетиците, пушачите и хората над 50-годишна възраст. Към тях обаче следва да се включат, независимо от възраст и общо здравословно състояние, и хората, които са диагностицирани с определено зрително заболяване.

Ако имате зрителен проблем посещавайте очен лекар дори по-често

Болестите, засягащи зрението имат неприятното свойство да прогресират и да се влошават симптомите им. Поради тази причина хората с очила, носещите контактни лещи, както и работещите при натоварващи очите условия трябва да посещават по-често специалист за извършване на обстоен очен преглед.

Защо е важно?

Очното здраве е съществен компонент на общото здравословно състояние. Обстойният очен преглед позволява да се определи състоянието на очите и да се вземат необходимите мерки за овладяване на евентуално заболяване, което още не е проявило симптоми. Това е много важен момент, защото повечето очни болести прогресират бавно и проявяват симптоматика чак на етап, когато овладяването им е трудно, дори невъзможно.

Какво сочи статистиката от провежданите профилактични очни прегледи?

Според данните, събирани при профилактични очни прегледи при зрели хора, повече от половината от тях имат нужда от коригиране на зрението, т.е. страдат от различни зрителни нарушения. След 50-годишна възраст почти всеки човек изпитва сериозни затруднения с фокусирането на погледа си. Освен това голям процент от хората на тази възраст имат и други хронични здравословни проблеми като диабет или хипертония, които може да провокират и смущения в зрението.

Достатъчна мярка ли е профилактичното изследване на зрението?

Истината е, че това е много позитивна, но сама по себе си недостатъчна мярка. За гарантиране на добро зрение и минимизиране на риска от очни болести е необходимо и полагането на други профилактични грижи за зрителния анализатор. Такива грижи може да осигури приемът на продуктите от фамилия Околут. Най-пълна подкрепа гарантира приемът на Околут Комби, осигуряващ цялостна съдова и пигментна грижа за очите. Той е особено подходящ при хора, изложени на повишен риск от развитие на зрителни заболявания или влошаване на налични такива. За профилактика на хора, при които няма установено очно заболяване, но има риск от поява на такова, както и за деца, се препоръчва приемът на продукта Околут.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари