Как да предпазим очите си от увреждания през лятото

Как да предпазим очите си от увреждания през лятото?

Сезонът на отпуските – лятото, несъмнено е любим на много хора. Въпреки, че вече приближава неговия край, лятото остава все така натоварващ за очите ни период поради силната слънчева светлина и лесно разнасящият се във въздуха прах. Ето защо, ако искаме да предпазим зрението си от всички негативни фактори през този сезон е добре да следваме някои основни правила.

1. Защита от слънчевата светлина – когато се излагаме продължително време на нея без слънчеви очила, това може да провокира силна болка, настъпваща непосредствено след целодневният престой на открито, когато не сме носили слънчеви очила или шапка. Според учените, липсата на слънчеви очила по време на слънчеви бани може да доведе до развитие на очното заболяване катаракта след 8-10-години. Тъмният цвят на очилата не означава, че те предпазват цялостно от ултравиолетовите лъчи, тъй като служат само за намаляване на яркостта на светлината.

За цялостна защита може да става дума, само ако очилата притежават UVA и UVB – защита. Необходимо е и очилата да бъдат с достатъчна големина, която не позволява навлизането на слънчеви лъчи, отстрани на рамките. Подходящо е слънчевите очила да се носят по време на посещението на басейна, разходката в града или сред природата, както и по време на каране на колело.

2. Очите ни са застрашени от прибавянето в басейните на вещества, вследствие на които започваме да усещаме щипане. Обикновено то се дължи на присъстващият във водата хлор. Според специалисти в тези случаи е добре да измием очите с чиста вода, както и да се въздържим от възобновяване на влизането в басейна. Да измием очите си е препоръчително и след като излезем от морето, тъй като неговата солена вода е възможно да предизвика дразнене на клепачите и очната лигавица.

3. Ефективен начин за поддържането на очното здраве и зрение не само през лятото, но и през всеки друг сезон е приемът на Околут Комби. Околут Комби съдържа комбинация от двата най-необходими за правилната функция на най-важния орган пигменти – лутеин и зеаксантин, в комбинация с антиоксидантите, осигуряващи най-мощната защита за очите – астаксантин и проантоцианидин.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари