очи

Как да предпазим нашите очи от електронните устройства?

В днешния високотехнологичен свят предприемането на мерки за предпазване на нашите очи от лъченията на компютрите, таблетите и мобилните телефони не е излишен лукс, а жизнена необходимост. Ето защо в настоящата статия ще се фокусираме върху стратегиите за защита на органите на зрението при работа с мобилни устройства.

Изпитани начини за предпазване на очите от вредните лъчения от електронните устройства

Практикуване на йога за очи

Когато прекарваме дълго време, взирайки се в екрана на цифровите устройства, ние „забравяме“ да мигаме. В резултат очната повърхност изсъхва и рискът от поява на сухота в очите многократно се увеличава. Единственият начин да предотвратим този очен проблем, е като си създадем навик да изпълняваме регулярно упражнения, които способстват за овлажняването на очите. Техника, доказала своята ефективност във времето, е непрекъснатото мигане в продължение на няколко секунди. За да извлечем максимална полза от нея обаче, трябва да я изпълняваме на всеки 20 минути.

Поддържане на оптимално разстояние от екрана

Правилното отстояние на дисплея от очите също е от съществено значение за предпазване от проблеми със зрението. Макар да звучи като задача с повишена трудност, определянето му не е никак сложно. Правилото, което трябва да следваме, е следното – колкото по-голям е мониторът, толкова по-голямо трябва да е разстоянието, от което го гледаме.

Правилна настройка на яркостта и контраста на дисплея

Адаптирането на осветлението на екрана според осветеността на мястото, в което се намираме, има ключова роля за здравето на очите. Ако помещението е осветено или навън е светло, яркостта трябва да се увеличи, за да се избегнат отраженията върху монитора. В случай че стаята е тъмна или вече се е спуснала нощта, е необходимо да намалим яркостта.

Използване на антирефлексни очила

Носенето на очила с антирефлексно покритие е друго важно условие за предпазване на очите от синята светлина, излъчвана от електронните устройства. Необходимо е да ги слагаме винаги когато работим или се развличаме в интернет.

Съветът на специалистите за максимална протекция на очите от негативното влияние на електронните устройства

Здравните експерти от програма Очно здраве (Ocomed) горещо препоръчват Околут Комби/Ocolut® Combi за ефективна защита на очите от синята светлина и отблясъците от монитора на компютъра, лаптопа, телефона или таблета. Благодарение на рационалната комбинация от пигменти (лутеин и зеаксантин) и антиоксиданти (астаксантин и проантоцианидин) този мощен офталмопротектор действа като висококачествени природни очила. Редовният му и продължителен прием осигурява пълна пигментна и съдова защита на органите на зрението. Ползите от приема му обаче не свързваш дотук. Околут Комби сигурно предпазва от най-честите зрителни проблеми (сухота в очите, катаракта, ретинопатии) и рефракторни нарушения (късогледство, далекогледство). Иновативните растителни капсули (VGcaps), в които се предлагат активните съставки, са подходящи за вегетарианци и вегани. Процесът на стандартизация гарантира чистотата и ефективността на всяка капсула. Околут Комби има отлична поносимост и висок профил на безопасност, което го превръща в идеалното средство за продължителна употреба.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари