Какво знаем за гинко билоба

Какво знаем за гинко билоба?

Гинко билоба е един от най-старите представители на дървесния вид, който е висок около 30 метра. Листата му са широки от 5 до 10 см и имат формата на ветрило. Познат е на човечеството от над 200 милиона години. Китайците например използват гинко билобата като медицинско средство още отпреди 3000 години. Свидетелства за това са откритите текстове от XV в.

В съвременната медицина се използват екстракти от сухите листа на растението. В него се съдържа богата гама от вещества със силно антиоксидантно действие (защита от свободните радикали) – биофлавони, ситостерин, лактони и други.

Дългогодишното приложение на гинко билоба е най-доброто доказателство за неговите здравословни качества.

Какви свойства притежава гинко билоба?

  • Установено е, че екстрактът от гинко билоба притежава силно изразено протективно въздействие върху тъканите и клетките на човешкото тяло от увреждане и дегенеративни промени. Гинко билоба оказва мощен противовъзпалителен, противоболков и противооточен ефект върху всички органи в човешкото тяло.
  • Доказано е, че редовният прием на екстракт от гинко билоба намалява опасността от развитие на заболявания, свързани с нарушение на паметта (като деменция например) с 68%.
  • Установено е, че благодарение на съдържащите се в екстракта от гинко билоба флавоноиди, растението има силно изразено протективно действие върху нервните клетки.
    Гинко билоба подпомага притока на кръв към тях и ги предпазва от окисление, което превръща екстракта от растението в подходящо средство за приложение в случаите на очни заболявания като макулна дегенерация и катаракта.

Позовавайки се на всички тези благоприятни ефекти на гинко билоба, фирма Борола е създала природният продукт Оксибор Мемори, който съдържа високопречистен екстракт от гинко билоба, в съчетание с друг мощен антиоксидант – проантоцианидин, допълнени от цинков сулфат, магнезиев диоксид и др.
Оксибор Мемори има благоприятен ефект както върху съдовете на ретината, така и върху оптичния нерв. Оксибор Мемори оказва директна стимулация върху невроните, има антиоксидантен и съдоразширяващ ефект. Подобрява ендотелната функция и течливостта на кръвта. Във връзка с биологичната му активност Оксибор Мемори се използва при ретинопатии и неврит на очния нерв.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари