операция на катаракта

За подобряване на зрението след операция на катаракта

Съществува един широко прилаган метод за лечение на катаракта – операция. Хирургичната намеса е най-честата практика при хората с перде на окото, защото само оперативното отстраняване на замъглената леща на окото и подмяната й с нова може да гарантира подобряване на зрението. Лазерната корекция на зрението обаче е само първият етап от терапията. Максимално ефективното възстановяване на централното и периферно зрение изисква придържане към няколко важни препоръки в периода след операция на катаракта.

Задължителни препоръки след операция на перде

Лазерната корекция на зрението е сравнително лека интервенция и обикновено пациентите са свободни да си ходят вкъщи най-късно на следващия ден. Периодът на възстановяване е около месец, но през това време е необходимо максимално щадене на оперираното око и на тялото като цяло. За успешно възстановяване на окото и подобряване на зрението след операция на катаракта се дават следните препоръки:

– Не шофирайте в дните непосредствено след операцията

– Не натоварвайте тялото си. Особено важно е да не се вдигат тежки предмети

– Избягвайте да се навеждате, за да не се повишава натиска върху окото ви

– Не излагайте окото си на вятър и мръсен въздух и не мийте оперираното око, особено с топла вода, за да намалите риска от инфекция

– Не търкайте окото си с нечиста ръка. Това е опасен прийом, дори да не сте претърпели операция на катаракта

Това са общите инструкции след хирургичната интервенция, но най-добрите препоръки за индивидуална грижа за очите може да даде само лекарят, извършил операцията.

Какви са ползите за зрението след операция на перде?

В случаите, когато е била налице само катаракта, без макулна дегенерация, глаукома или други придружаващи проблеми с очите, при близо 96% от оперираните пациенти се наблюдава значително подобряване на зрението, особено на централното. То се възстановява до нивото му от преди развитието на перде. За да се гарантира този ефект лекарите дават още една специална препоръка – да се приемат офталмопротективни продукти.

Продукти за качествена офталмопротекция и пълна грижа за очите

След лазерна корекция на зрението пълна грижа за очите осигурява приемът на природните продукти Околут Комби/Ocolut® Combi и ТриОмега 1000+/TriOmega® 1000+. Успоредният им прием подпомага функциите на ретината, макулата и лещата на окото, подобрява кръвоснабдяването на зрителния анализатор и осигурява добро зрение.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари