Ефективно решение при диабетна ретинопатия

Ефективно решение при диабетна ретинопатия

Диабетна ретинопатия е зрително заболяване, което се развива като усложнение на диабета, за съжаление в началото – безсимптомно. Различни данни сочат, че няколко години след диагностицирането на диабет у почти 90% от пациентите се проявяват и смущения в зрението, предизвикани от него. Имайки предвид колко зачестяват слуачите на диабет, включително сред млади хора и деца, проследяването на очното здраве придобива все по-голямо значение. Затова програма Очно здраве (Ocomed) предлага ефективни природни продукти, даващи доказано и изключително ефективно решение за поддържане на зрението при диабетици и успешно овладяване на диабетната ретинопатия.

Накратко за диабетна ретинопатия – причини и наблюдавани увреждания

Хроничното поддържане на висока кръвна захар при диабет води до увреждане на кръвоносните съдове, най-чувствителни от които са най-малките разклонения – капилярите. Увреждането настъпва бавно и неусетно, като при много от хората още при установяване на диабета се диагностицират и вече появили се съдови патологии.
Ретината е деликатна и свръхчувствителна зона, силно повлиявяща се от всяко увреждане на кръвоснабдяващите я капиляри. При диабет настъпват две основни патологични изменения в ретината, еднакво застрашаващи зрението:

Оток на макулата

Макулата е централната зона на ретината, отговорна за детайлното виждане. Увреждането на капилярите на ретината при диабет води до свръхпропускливост на техните стени, излизане на течност през тях и поява на оток.

Образуване на нови кръвоносни съдове (пролиферация)

Неправилното функциониране на капилярите на ретината води до образуване на нови кръвоносни съдове за обезпечаване на ретиналните клетки с кръв. Тези съдове обаче са нефункционални и лесно се късат, предизвиквайки вътреочни кръвоизливи.

И двете състояния водят до сериозно влошаване на зрението и сериозен риск от слепота. Могат да се развият поотделно или едновременно и да засегнат по различно време двете очи.

Ефективното лечение, което само за няколко месеца подобрява зрението при диабетна ретинопатия

Програма Очно здраве (Ocomed) предлага два продукта, комбинираният прием на които носи значително подобрение на зрението и на общото здраве при диабетици с установена ретинопатия.

Приемът на Околут Комби и Ентан дава много позитивни резултати при болшинството от пациентите и се препоръчва от много офталмолози. Околут Комби осигурява пълна пигментна и съдова защита на очите, снабдявайки ретината с необходимите зрителни пигменти и антиоксиданти. Ентан от своя страна допринася за заздравяване на малките и чувствителни кръвоносни съдове в ретината, както и на съдовата система в цялото тяло. Така Околут Комби и Ентан в рамките на 6-месечен успореден прием подобряват зрението на хората с диабетна ретинопатия и спомагат за поддържане на зрителната острота.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари