диабет

Диабетът крие рискове от много бързо прогресиране на зрителните увреждания. Овладейте ги с Околут и Оксибор

Отдавна е известно, че диабет е едно опасно заболяване, чийто мащаб на увреждане спрямо функционирането на организма почти няма аналог сред останалите болести. Високата кръвна захар, поддържана за продължителен период без да бъде установена, има пагубно влияние върху състоянието на кръвоносните съдове и функционирането на повечето жизнено важни вътрешни и външни органи, като особено чувствителни са очите и зрението.

Зрителният анализатор се снабдява с кръв, кислород и хранителни вещества чрез система от малки и фини кръвоносни съдове, които са особено чувствителни към всяко увреждане, включително такива, причинени от диабета. Ето защо диабетна ретинопатия е едно от основните в световен мащаб състояния, водещи до частична или пълна загуба на зрението.

Една от отличителните черти на зрителните заболявания, появяващи се като усложнение на диабета и неговото увреждащо съдовете влияние, е много бързото им прогресиране. Недостатъчното снабдяване на клетките на ретината с кръв води до некротизирането и умирането на някои от тях.

Установено е, че дори увреждането само на периферни ретинални клетки, без да са засегнати клетките в центъра на ретината (макула, отговаряща за доброто централно зрение), е състояние, на което трябва да се обърне голямо внимание. При него винаги има риск от прогресиране на увреждането със сериозно засягане на цялата ретина, водещо до ретинопатии, способни непоправимо да влошат зрението.

Това налага нуждата от обстойни офталмологични прегледи при всеки, страдащ от диабет и предприемането на профилактични мерки за предпазване на зрението от диабетни увреждания. Важно е грижите за поддържане и подхранване на очите да бъдат допълнени и от такива за поддържането на кръвоносните съдове, снабдяващи зрителния анализатор. Прекрасна комплексна грижа в тази насока може да даде комбинираният прием на Околут Дуо или Околут Комби с Оксибор Мемори. Тези продукти осигуряват снабдяването с оптимално количество зрителни пигменти и антиоксиданти, които доставят „храна“ за очите и неутрализират свободните радикали, като по този начин сериозно намаляват пагубното влияние на диабета върху зрението.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари