Астаксантин

Астаксантин – най-мощният антиоксидант!

След множество проведени изследвания, научно е доказано е, че приемът на антиоксиданти е най-доброто средство за “противопоставяне” от страна на организма срещу увреждащото действие на свободните радикали. Това е най-естествения и безопасен начин за запазване на здравето и младостта на всеки един от нас.
В ежедневието си, благодарение на различните видове медии, всеки един от нас може да открие богата и достъпна информация за едни от най-мощните антиоксиданти – витамин С, флавоноиди, витамин Е, полифеноли и много други.

Но знаете ли кой от всички антиоксиданти е най-полезен за организма ни? Ние ще Ви дадем правилния отговор – това е астаксантин.

Какво знаем за астаксантин и какви са научните данни, свързани с най-мощния познат антиоксидант?

През далечната 1938, Ренак Караппасвами – австралийски учен от университета в Нов Южен Уелс, открива, че в черупката на омарите се съдържа вещество, което принадлежи към групата на слабо познатите все още тогава каротиноиди, известни като пигменти от растителен произход, притежаващи мощно антиоксидантно действие – астаксантин. В групата на този вид антиоксиданти спадат също така, лутеинът, зеаксантинът ликопенът и много други.
По-късно се установява, че астаксантин се съдържа и в обвивките на останалите видове ракообразни животни (скариди, крилове и др), както и че той е отговорен за характерното им червено оцветяване.
При изследвания, проведени в Крайтънския университет в САЩ се стига до извода, че астакснтин е най-мощният сред всички познати антиоксиданти.
Доказно е, че той има много по-силно протективен характер от останалите представители от групата на каротеноидите, както и че е 550 пъти по-силен антиоксидант от витамин Е.

В кои храни можем да открием високо количество астаксантин?

  • Пъстърва
  • Крил
  • Сьомга
  • Микроводораслите хематококус

Какви са положителните свойства на астаксантин?

Доказано е, че този антиоксидант оказва цялостен протективен ефект върху човешкия организъм. Астаксантин успешно преминава кръвните бариери на ретината и мозъка и се натрупва в кожата и мускулните тъкани, оказвайки противовъзпалително действие, и осигурявайки защита, срещу вредното въздействие на УВ-лъчите. Освен всички изброени предимства астаксантин влияе изключително благоприятно върху един от най-важните органи в човешкото тяло – очите. Доказано е, че приемът на астаксантин значително подобрява зрението чрез подпомагане на функцията на макулата, лещата и ретината, поддържане на зрителната острота и др.

Висококачествен пречистен есктракт от най-мощния познат антиоксидант – астаксантин (2мг), чието действие се допълва и усилва от други три жизненонеобходими антиоксиданти с благоприятен ефект върху очното здраве – лутеин, зеаксантин и проантоцианидин, се съдържат в най-новия продукт от Фамилия Околут – Околут Комби VG caps. Околут Комби VG caps намалява чувството за умора в очите, подобрява адаптацията към тъмнината и кръвоснабдяването на ретината, поддържа зрителната острота. Поради специалната си фармацевтична форма – растителни капсули, Околут Комби VG caps е изключително подходящ и за вегетарианци.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари