природната и безвредна алтернатива

Дегенерация на макулата – обнадеждаващи данни

Рискът от поява на макулна дегенерация е все по-малък с всяко следващо поколение. Това обнадеждаващо заключение направиха наскоро американски учени на страниците на списание Jama Ophthalmology. Разберете как са достигнали до него в следващите редове.

Как изследователите установяват, че има тенденция за намаляване броя на заболелите от дегенерация на макулата?

Членовете на научния екип сравняват случаите на дегенерация на макулата, регистрирани при пациенти от 4 различни поколения, родени между 1901 и 1984 г. При анализа на данните им прави впечатление, че хората, появили се на бял свят в периода 1946-1964 г., в много по-малка степен са засегнати от очното заболяване, отколкото представителите на предшестващите генерации. Това навежда учените на мисълта, че ретината на хората от т. нар. „бейби бум“ поколение е в много по-добро състояние в сравнение с тази на предшествениците им.

Последващи експерименти потвърждават догадката им. Изследователите стигат още по-далече в научните си търсения и изчисляват, че рискът от дегенерация на макулата намалява с 60% при всяко следващо поколение. „Откритието наистина е впечатляващо! То позволява да се определи дългосрочната еволюцията на очното заболяване, да се идентифицират точните провокиращи фактори и да се предприемат мерки за подобряване на профилактиката, диагностиката и лечението на дегенерацията на макулата“, категорични са членовете на научния екип. Към момента те не разполагат с еднозначен отговор на въпроса на какво се дължи по-доброто очно здраве на хората от „бейби бум“ поколението. Като вероятни причини изтъкват по-високото качество на живот, по-добрата хигиена и по-високото ниво на здравеопазване. Категорично обаче отхвърлят възможността в основата на положителната тенденция да стои еволюционен процес.

Положителната картина, която обрисуват американските учени обаче, до голяма степен се помрачава от актуалните данни за разпространението на дегенерация на макулата в световен мащаб. Статистиката сочи, че 10% от хората над 50-годишна възраст живеят с очното заболяване. Процентът на заболелите скача на 25 при хората над 80 години. Това превръща макулната дегенерация във водеща причина за загуба на зрението. Освен това с нарастване на продължителността на живота рискът от появата на възрастово обусловеното очно заболяване логично нараства. Очаква се в следващите две десетилетия заболеваемостта да се увеличи двойно. Ето защо своевременно трябва да се предприемат мерки за лечение и профилактика.

Кое е най-надеждното природно средство у нас срещу дегенерация на макулата?

Висококвалифицираните специалисти от програма Очно здраве (Ocomed) горещо препоръчват употребата на Околут Дуо/Ocolut® Duo за успешната превенция и поддържащо лечение на дегенерация на макулата. Благотворното въздействие, което оказва този 100% натурален офталмопротектор върху централната зона на ретината (макулата) се дължи на оптималното количество лутеин и зеаксантин във всяка растителна капсула.

Пречистени до съвършенство, двата незаменими очни пигмента осигуряват двойна пигментна защита на очите. Околут Дуо е произведен според изискванията за добра производствена практика, напълно безвреден е дори при продължителна употреба и е икономически изгоден.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари